Blogs over grootschalig planmatig woningonderhoud

januari 2018 2307 Geert Dekens | Blog, Beheer en onderhoud

Zo af en toe kom ik op Youtube video's tegen waarbij ik denk: "Dat is nuttige informatie voor woningonderhoud!". En wat blijkt: die content hoeft niet altijd van super professionele videobedrijven te zijn.

januari 2018 2451 Arthur Kruize | Blog, Algemeen, Digitaliseren, Inspecteren

Energie-index bepalen: hoe kun je daar nauwkeurig en tegelijk kosteneffectief een opstelling van maken, gebruikmakend van bestaande gebouwgegevens en wel op zo'n manier dat het structureel bruikbare nieuwe gebouwgegevens oplevert?

december 2017 2314 Anonym | Blog, Beheer en onderhoud, Inspecteren

Kan iedereen een Energie Index afgeven? Kort gezegd, nee, dat kan niet! Als energieadviseur woningbouw (EPA-W adviseur) heb je in Nederland te maken met strikte regelgeving omtrent de Energie-index. 

november 2017 3108 Anonym | Blog, Beheer en onderhoud, Inspecteren

Kort gezegd: de Energie[index (EI) geeft de energetische prestatie van bestaande woningen weer. Maar wat betekent dat?

oktober 2017 2694 Geert Dekens | Blog, Beheer en onderhoud

Ik kijk al een tijdje met belangstelling vanaf de zijlijn hoe 3 onderhoudsbedrijven, die elkaars concurrent zijn, een samenwerking met elkaar aan zijn gegaan.

september 2017 2036 Anonym | Blog, Algemeen

Energie-index. Dat begrip kom ik wekelijks in mijn werk tegen. Maar de energie-index speelt niet alleen nu en in de toekomst. Ook in het verre verleden was er al sprake van een energie-index.

september 2017 1976 Ernst Peter Tamminga | Blog, Algemeen

ViOn is de digitale oplossing voor alle (bouwkundige) aspecten van iedere woning van het woningbezit van een corporatie. Hoe haal je voor langere termijn de maximale voordelen uit zo'n centraal systeem?

september 2017 1865 Arthur Kruize | Blog, Algemeen, Beheer en onderhoud

Het is weer september. De vakantie is voorbij en ik bruis van energie voor een warme nazomer. Maar wat worden de maatregelen voor energiebesparing in de woningen?

augustus 2017 1927 Geert Dekens | Blog, Beheer en onderhoud

Kosten besparen door minder elektriciteit en gas te gebruiken: Wordt dat werkelijkheid voor bewoners? Maar hoe dan? En heeft het Energie-Index getal eigenlijk wel een relatie met de besparing van energie?

augustus 2017 2294 Arthur Kruize | Algemeen, Digitaliseren

Digitaliseren en cultuurerfgoed. Wat kan ViOn betekent bij het digitaal ontsluiten van ons cultuurerfgoed?

juli 2017 2473 Arthur Kruize | Algemeen, Digitaliseren

Hoe krijg je als woningcorporatie volledig inzicht in de energetische conditie van het totale woningbezit? En wat kan digitalisering daarbij doen?

juni 2017 1936 Arthur Kruize | Beheer en onderhoud, Inspecteren

Hoe krijg ik als corporatie volledig inzicht in de energetische conditie van het totale woningbezit? Waar haal ik de basisgegevns vandaan en hoe hou ik dat bij?

juni 2017 1959 Geert Dekens | Beheer en onderhoud, Digitaliseren, Inspecteren

RGS biedt kansen voor slimmer werken door in woningonderhoud als ketenpartners aan de slag te gaan. Maar dat gaat niet zonder de geschikte hulpmiddelen en een goede start. Als ik in de rol van werkvoorbereider zat, dan had ik wel ideeën.

juni 2017 1573 Arthur Kruize | Algemeen, Beheer en onderhoud, Inspecteren
De afgelopen jaren heb ik veel bordjes te koop/ verkocht gezien en in gedachte speelde ik de rol van makelaar. Wat bepaalt nu de waarde van een woning? Groot of klein, Oud of nieuw, vrijstaand of in rijtjes, veel of weinig oppervlakte? En daarnaast de belangrijkste vraag? In welke conditie...
april 2017 2253 Arthur Kruize | Algemeen, Beheer en onderhoud, Digitaliseren, Inspecteren

Hoe krijg ik als corporatie volledig inzicht in de conditie van ons woningbezit? Wat zijn mogelijkheden voor digitalisering en samenwerking tussen ketenpartners?

12