Blogs over grootschalig planmatig woningonderhoud

Inzicht in mijn Onderhoudskosten


Het is weer september. De vakantie is voorbij en ik bruis van energie voor een warme nazomer. Ook Prinsjesdag komt eraan. Wie heeft wat bedacht en wat zit er allemaal voor moois in die koffer. We worden via de media weer voorzichtig voorbereid. Ik lees dat het weer goed gaat met de economie. De prijzen van koopwoningen stijgen fors. De huurprijzen in de corporatiesector stijgen minimaal.

Maar hoe is het nu met uw Miljoenen Onderhoud Nota?

Energieindex en energiemaatregelen

En dan de (digitale) post openen. De jaarafrekening Energieverbruik digitaal beschikbaar!

Budgettering lijkt een toverwoord als het om geld gaat. Ik lees de jaarnota rustig en zie dat ik het afgelopen jaar mooie voorschotbedragen heb betaald. Met mijn energiemaatregelen, waaronder het plaatsen van 6 zonnepanelen, verdien ik een kleine € 40 per maand, alle beetjes helpen niet waar?

Lees dan verder in een publicatie van Aedes. Thuiskomen is ook een vertrouwd gevoel. Vindt u dat ook? Blader door de inspiratiegids energiebesparing in prestatieafspraken. Er is nog zo veel meer mogelijk.

De parel van de Veluwe!

Net terug van de Hoge Veluwe rijd ik langs Heerde en voorbij Triada Woondiensten met 6.500 woningen in verhuur. Triada gaat haar energiedoelen voor 2021 halen. Gemiddeld naar Energielabel B en door een investering van € 100 miljoen in energiemaatregelen. Dit resultaat is een mooie prestatie vanuit een onderzoek van branchevereniging Aedes naar energiedoelstellingen van corporaties.

Slechts 30% van de corporaties haalt haar doelstelling voor energiemaatregelen

Kennis en bewustzijn. Er is steeds meer kennis, intern en extern, over efficiënte en innovatieve methodes voor energiebesparende maatregelen en verduurzaming. We kunnen daardoor doortastende en betrouwbare plannen opstellen. Met ViOn kunnen we alle bouwkundige en energetische kenmerken volledig digitaliseren. Van gevelaanzichten tot aan daken en plattegronden. Hiermee krijgt u volledig inzicht in de harde maatregelen. Het grondig isoleren van de schil van woningen: dak, vloer, muren en ramen. Ook hiermee wordt verspilling van energie voorkomen.

Laat het nieuwe kabinet nu maar komen.

Wat levert deze digitalisering en uitbesteding op?

Woningcorporaties hebben economisch een lastige tijd achter de rug en zien zich geconfronteerd met bezuinigingen en strengere wet- en regelgeving vanuit de rijksoverheid. Ze zijn dan ook de afgelopen jaren organisatorisch gekrompen en zoeken naar manieren om hun bedrijfsprocessen (kosten)efficiënter in te richten. Visual Solutions kan u daarin adviseren. 

Snel inzicht en goede planning

‘We hebben veel sneller inzicht in wat er moet gebeuren’, ‘We kunnen veel beter planmatig onderhoud realiseren’ en ‘Het Groot Onderhoud is nu beter te bewaken’. Dit is een greep uit de reacties die we vanuit de markt ontvangen.

Woningcorporaties, vastgoedbeheerders, beheerders van vakantieparken, schoolgebouwen maar ook zorginstellingen hebben steeds meer te maken met duurzaam en energetisch onderhoud. En zij ontdekken de voordelen van onze digitale techniek voor zowel de opdrachtgever als de onderhoudsbedrijven.

Heeft u hulp nodig bij de visualisering van uw vastgoed?