Nieuws banner Visual Solutions


Nieuws van Visual Solutions



4 augustus 2016

Digitaliseren met een foto van de gevel

Digitaliseren met een foto van de gevel

Visual Solutions heeft in de afgelopen periode een uitbreiding op haar product ViOn ontwikkeld: de mogelijkheid om aan de hand van een foto van het gevelaanzicht maten op te meten hierdoor kunt u snel en efficiënt digitale tekeningen van gevelaanzichten realiseren.

Tekening is de basis

Bij onderhoud van woningen is de beschikbaarheid van een digitale tekening van grote toegevoegde waarde. Wanneer alle gevelelementen kozijnen, ramen, deuren, dakkapellen, etc. in detail digitaal beschikbaar zijn, is het eenvoudig begrotingen, planningen, inspecties en kwaliteitscontroles te maken in het kader van woningonderhoud.

Het maken van een tekening is arbeidsintensief

Hoewel de tekeningen zeer nuttig zijn, is het maken van deze tekeningen arbeidsintensief, zeker als het bestaande bouw betreft, waarbij geen digitale gegevens voorhanden zijn. Om kwaliteitsvolle tekeningen te krijgen, moet men een bezoek aan de locatie brengen, de nodige afmetingen, locaties, posities, afwijkingen en staat van onderhoud vastleggen, gevolgd door het op kantoor verder digitaal tekenen van de gevelaanzichten.

Meten op de foto met speciaal gereedschap

Door slim gebruik te maken van de mogelijkheden van ViOn, aangevuld met speciaal ontwikkeld digitaal gereedschap kan eenvoudig, vanaf een digitale foto van de gevel, het volledige gevelaanzicht omgezet worden in een digitale tekening.

Niet alleen werkt dit snel en efficiënt, ook is het nu eenvoudiger het werk voor te bereiden en kan het maken van de foto’s ter plekke en het digitaliseren op kantoor door verschillende mensen worden gedaan. Daarmee kan een efficiency verbetering tot wel 100% worden bereikt ten opzichte van de traditionele digitalisering voor die woningen waarbij goede foto’s met alle details te maken zijn.

Zien is geloven

Daarom hebben we een video gemaakt waarin de werking van deze uitbreiding goed is te zien.

Belangstelling? Neem contact op

De uitbreiding “Digitaliseren via een foto” is kosteloos beschikbaar voor bestaande klanten van ViOn. Belangstelling voor digitaliseren van gevelaanzichten aan de hand foto's? Neem contact op met Geert Dekens, 06-12831982 of [email protected]