Nieuws banner Visual Solutions


Nieuws van Visual Solutions27 november 2020

Vernieuwingen ViOn versie 2.0

De nieuwe versie van ViOn, ViOn 2.0, is vanaf november 2020 beschikbaar in alle stores en de portal is automatisch vernieuwd. Tegenwoordig gaan ook updates en nieuwe versies automatisch. Om stil te staan bij de nieuwe functionaliteiten hebben wij ze voor je uitgelicht in dit nieuwsbericht.

ViOn 2.0

Versnelt opslaan van de inspectie gegevens

Alles gaat in ViOn 2.0 sneller. Bij het registreren van schades tijdens de inspectie opname met daarbij ook nog schadefoto’s, is het opslaan zeer versnelt. Binnen enkele seconden is je volledige inspectie opgeslagen en ga je naar de volgende gevel of woning.

De zware taken die voorheen op de tablet zelf werden uitgevoerd, zijn verplaatst naar de ViOn server. Hierdoor is het opslaan van bestanden zo snel geworden dat het je het haast niet meer merkt.

ViOn nu sneller

 

Detailrapportage in de portal

In het nieuwe detailrapport in de portal zijn alle ingevoerde gegevens op een heldere manier zichtbaar gemaakt. Dit overzicht gebruik je richting je opdrachtgever, of voor je calculator werkvoorbereider

Een mooi vormgegeven rapport van alle geregistreerde inspecties op foto of tekeningen in PDF. Dit gebeurt nu in een handomdraai. Je geeft aan van welke straat of welk complex je een inspectierapport wilt hebben en ViOn rapporteert de gegevens. Je ontvangt een pdf die je download, maar automatisch slaat hij dit rapport ook op in ViOn-Portal onder de gekozen plek van selectie.

Detail rapport maken met ViOn 2.0

Dit detailinspectierapport maakt van iedere foto of tekening een voorblad met de inspectiesymbolen erop. Hierbij toont ViOn in het rapport ook de locatie en je bedrijfslogo voor ieder inspectiebestand. Vervolgens toont ViOn op de daaropvolgende bladen de benodigde relevante detailinformatie per symbool.

Het 2de blad na iedere foto of tekening bevat een legenda van ieder geplaatst symbool, met duidelijk de afkorting van het symbool en de uitgeschreven naam. Hier staan ook de eenheid en opmerkingen als extra detailinformatie. Aan de rechterkant van de code zie je nu direct of er foto(‘s) zijn gemaakt die bij het inspectiesymbool horen.

Voorbeeld detailrapportage ViOn 2.0

Zo heb je snel een prachtig overzicht van al jouw geïnspecteerde woningen die opgeslagen zijn in PDF en hiermee ook goed uit te wisselen zijn.

Verwijderen en wijzigen van foto’s in ViOn-Inspectie

Het maken van een mooi rapport is steeds belangrijker. Stel nou dat je per ongeluk een slechte foto maakt op locatie en je plaatst hier een aantal symbolen op.

In de vorige versie van ViOn verwijderde je eerst alle codes in de ViOn-Inspectie app, voordat je de daadwerkelijke foto kon verwijderen.

Dit is gebruiksvriendelijker gemaakt in ViOn 2.0. Het verwijderen van de foto kan nu ook direct, inclusief de codes. Door langer je vinger op de foto te houden verschijnt automatisch een pop-up met de functie verwijderen of naam wijzigen. Hiermee verwijder je snel direct de foto, of je vervangt de naam van de foto als je deze wilt aanpassen.

Verwijderen in ViOn

Verwijderen van tekeningen in ViOn-Portal

Weggooien van een bestand klinkt eenvoudig. In ViOn-Inspectie bouw je naast een foto of tekening bestand ook inspectie bestanden op met symbolen. Deze gegevens zijn versleuteld aan het bron bestand, bijvoorbeeld voorgevel_ins.pdf. Weg gooien van alleen het pdf bestand zorgt er niet voor dat de inspecties weg zijn.

Het verwijderen van een foto met inspectie gegevens of een tekening met inspectie gegevens verwijderd zowel de symbolen en het bestand uit jouw portal. Ook worden de inspectierapporten en data opgeschoond.

Verwijderen in ViOn-Portal

Tijdens de inspectie kan de inspecteur ook zelf zijn foto’s die fout zijn gemaakt verwijderen inclusief de inspectie symbolen + data.

Een schone portal levert goede nette rapporten en jouw database blijft schoon.

Mappen aanmaken in ViOn-Inspectie app

Met ViOn 2.0 inspecteer je zonder voorbereiding!

Het is niet meer noodzakelijk om op kantoor bijvoorbeeld mappen aan te maken waar je gegevens in plaatst ter voorbereiding op je inspectie opname.

Deze mappen maak je nu direct aan in ViOn-Inspectie met versie 2.0.

De nieuwe functionaliteit werkt optimaal wanneer je mappen aanmaakt op 5 niveaus. Je ziet de ingevoerde mappen inclusief gegevens dan direct terug in je detailrapportage.

Mappen maken gaat zeer snel en inspecteren kan nu nog sneller vanaf locatie!

Nieuwe map functies in ViOn 2.0

Bestanden uploaden in ViOn-Inspectie

Naast het maken van foto’s op locatie, koppel je ook pdf-tekeningen aan de mappen. Je download eenvoudig de pdf van je opdrachtgever en je opent hem weer in ViOn-Inspectie. Zo inspecteer je direct vanuit de tablet met deze bestanden.

Voorkeur gevelzijde selectie in ViOn-Inspectie

Om het vele tikken op locatie te voorkomen is in ViOn 2.0 de mogelijkheid om uit een aantal voorkeuren te selecteren. Wanneer je op locatie bent, dan is het sneller om 1 van de keuzes aan te tikken. Kies zo direct bij welke gevel je staat en de bestandsnaam wordt gegenereerd.

ViOn gevelzijde selectie nieuwe foto

Inspecties op locatie maken gaat hierdoor nog sneller dan voorheen wanneer je zelf bij iedere foto een naam moet invullen. Wil je dit blijven doen, dan bestaat deze optie nog steeds onder in de snel keuzelijst.

Ook benieuwd naar de voordelen van ViOn voor jou? Neem dan contact op via +31-50-3050044, of vul onderstaand contactformulier in.