Nieuws banner Visual Solutions


Nieuws van Visual Solutions24 maart 2022

Volledig conform NEN 2580 digitaliseren met ViOn

De plattegrondtekeningen met ViOn voldoen aan de NEN 2580

Om de gegevens vanaf een plattegrondtekening te kunnen gebruiken voor de woningwaarderingsstelsel, moeten de onderliggende gegevens voldoen aan onder andere de NEN2580, de norm voor oppervlaktebepaling. Deze norm geeft termen, definities en bepalingsmethoden voor de oppervlakten en inhouden van gebouwen en terreinen met een bouwbestemming.

Met ViOn automatiseren wij in 2 stappen een bestaande plattegrond en voorzien deze van gebruiksoppervlakte NEN2580. Het unieke van deze werkwijze is dat samen met de geveltekeningen, de plattegronden ook een meerwaarde krijgen. De bestaande tekeningen worden geüpdatet wanneer deze afwijken van de werkelijkheid, hierdoor is de tekening ook te gebruiken als verhuurtekening voor op de website.

Toekomstige mutaties zijn eenvoudig te bewerken waardoor alle gekoppelde gegevens aan de plattegrond ook geüpdatet worden. Actualiseren van deze gegevens is dan ook een peulenschil in de toekomst en daarbij is de NEN2580 gebruiksoppervlakte visueel te controleren. Ook zijn extra gegevens van de woning te digitaliseren, denk hierbij aan de fonteinen, toiletpotten en de oppervlaktes van iedere individuele ruimte die benodigd zijn voor de verhuurpunten berekening.

Wil je meer weten over digitaliseren conform NEN2580 met ViOn?

Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.