Nieuws banner Visual Solutions


Nieuws van Visual Solutions



25 januari 2018

Energie-Index getal is onduidelijk voor de huurder

Energie-Index getal is onduidelijk voor de huurder

De verwarring

De Energie-Index is een cijfer waarmee de huur op basis van het Woningwaarderingsstelsel kan worden bepaald. Voor de huurder is dit een getal dat hem niet zoveel zegt, voor de huurder is het Energielabel met de letters A-F, al dan niet met een + veel herkenbaarder. Aedes, de vereniging van wonincorporaties, komt met een oplossing.

De labels komen terug

Energie-Index of Energielabel: hoe zit dat nu?Een energielabel A is groen en geeft aan dat het een energie zuinige woning is. Voor een huurder is het getal minder relevant daarnaast is een kleur en een letter heel erg herkenbaar, want wanneer men een wasmachine of koelkast koopt werkt de energielabel ook als indicatie hoe zuinig het apparaat is. Door nu het energielabel met kleuren in plaats van een Energie-Index getal te gebruiken voor de energiezuinigheid van een woning, is het begrijpelijker voor een huurder.

De oplossing van Aedes

De communicatie over de energieprestatie kan begrijpelijker! Aedes heeft een heldere uitleg gemaakt, lees dit in het artikel van Aedes.

De oplossing van Visual Solutions

De kern van dit verhaal raakt ons heel erg. Een begrijpelijker communicatie middel voor verschillende betrokken personen in het onderhoudsproces. Lees verder over hoe Visual Solutions de verwarring in het onderhoudsproces door middel van visualisatie heeft opgelost.