Nieuws banner Visual Solutions


Nieuws van Visual Solutions10 december 2019

Project Clavis Terneuzen met ViOn

Om op een goede manier je RGS traject in te kunnen richten is het belangrijk dat de onderhoudsdata zoals materialisatie en metrage bekend zijn. Het is immers lastig om scenario’s te maken als je niet precies in kaart hebt wat er aanwezig is in een complex.

Van woningcorporatie Clavis heeft Visual Solutions de opdracht ontvangen om voor een aantal complexen de materialisatie en metrage digitaal in kaart te brengen. Middels foto lasermeting worden de gevels ingemeten en vervolgens gedigitaliseerd in ViOn-CAD. Alle te onderhouden data is dan gevisualiseerd op de tekeningen en opgeslagen in de database.

Woningcorporatie Calvis digitaliseert met ViOn van Visual Solutions

De data wordt vervolgens gekoppeld aan RGS+, dit is een softwareprogramma waarin de complex strategieën worden gemaakt en het RGS traject wordt bewaakt.( https://www.rgsplus.com/nl/wat-is-rgs/) Op deze manier ontstaat er een volledige digitale workflow voor het gehele RGS traject.

Als extra optie worden de digitale tekeningen van ViOn gebruikt in ViOn-Inspectie voor de gebrekeninventarisatie van het gevelonderhoud ten behoeve van de uitvoering.

Een prachtig voorbeeld van Resultaat Gericht Samenwerken, niet alleen tussen de corporatie en de aannemers, maar ook tussen softwareleveranciers, adviseurs en woningcorporatie.

Ieder zijn eigen expertise, samen een sterk team!

Wil jij ook data beheersbaar maken met ViOn?

Neem dan contact op via +31-50-3050044, of vul onderstaand het contactformulier in.

x