Blogs over grootschalig planmatig woningonderhoud

De eerste inspecties door Actium met ViOn-Inspectie


In oktober is Actium begonnen met de inspectie voor het planmatig onderhoud (PO) voor het jaar 2020. Actium is de eerste woningcorporatie die gebruik maakt van de volledige ViOn-Suite. Alle woningen zijn gedigitaliseerd met ViOn-CAD en worden dus als onderlegger gebruikt voor de inspectie met ViOn-Inspectie. Omdat zij een 100% inspectie doen, zijn deze inspectiegegevens uitermate geschikt voor de controle bij de uitvoering met ViOn-Uitvoering. Dan wordt volledig inzichtelijk hoe het zit met het meer- en minderwerk.

ViOn-Portal wordt ingezet om gedurende het hele onderhoudsproces de gegevens ook te delen met de onderhoudsbedrijven die de uitvoering voor hun verantwoordelijkheid nemen. Hierdoor beschikt iedereen te allen tijde over de juiste gegevens.

ViOn Suite - ViOn-CAD, ViOn-Inspectie, ViOn-Uitvoering, ViOn-Portal

ViOn Suite – ViOn-CAD, ViOn-Inspectie, ViOn-Uitvoering & ViOn-Portal

Samen met de onderhoudsbedrijven

Actium heeft er voor gekozen om gelijk alle onderhoudsbedrijven te betrekken bij de digitale vastlegging. De 8 onderhoudsbedrijven die werk gaan uitvoeren voor Actium hebben een inlog gekregen om het werk te inspecteren met ViOn-Inspectie. Omdat Actium over een volledige ViOn-Suite licentie beschikt kunnen de onderhoudsbedrijven zonder extra kosten gebruik maken van de inspectie app van Visual Solutions.

ViOn-Inspectie, Actium medewerker inspecteren met onderhoudsbedrijf Klok Schilderwerken

Actium medewerker samen met Klok Schilderwerken aan het inspecteren

Voordelen ViOn-Inspectie

Met ViOn-Inspectie is het mogelijk om op een Android tablet of een Apple iPad het planmatig onderhoud digitaal vast te leggen op de tekening. Door het gemakkelijk plaatsen van inspectiecodes uit de best practice inspectiebibliotheek van Visual Solutions op onderhoudselementen legt u de basis voor de begroting, offerte en planning. Het is een eenduidige manier van inspecteren, waardoor voor iedereen duidelijk is waar onderhoud uitgevoerd moet worden.

ViOn-Inspectie, rekenmodule voor het berekenen van vierkante meters

ViOn Inspectie – berekenen eenvoudig het aantal vierkante meters isolatieglas met de rekenmodule in ViOn-Inspectie

Meer weten over ViOn-Inspectie?

Vul dan onderstaand contactformulier in, of neem direct telefonisch contact op via +31-50-3050044.