Blogs over grootschalig planmatig woningonderhoud

Gebruiksvriendelijk planmatig woningonderhoud met ViOn-Inspectie

september 2018 2301 Nick Boersma | Blog, Algemeen, Inspecteren

Dit jaar is volledig ingezet op de nieuwe manier van inspecteren, waarbij de focus ligt op de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid waarop je dit doet. Dat heeft geresulteerd in ViOn-Inspectie, de app die gebruikt wordt tijdens planmatig woningonderhoud voor zowel Android tablets als Apple iPads.

Wij hechten een groot belang aan de mening van onze bestaande klanten. Daarom is er gekozen voor een grootschalige pilot case van de ViOn-Inspectie app, voordat de lancering van de app voor iedereen plaats gaat vinden. De woningcorporatie Actium is benaderd voor deze pilot. Actium is een woningcorporatie in Assen met een woningbezit van ongeveer 15.000 woningen die al gedigitaliseerd zijn met ViOn-CAD, de digitaliseringssoftware van aanzichten en plattegronden van woningen.

Een eenduidige manier van inspecteren

Met ViOn-Inspectie is het mogelijk om op een Android tablet of een Apple iPad het planmatig onderhoud (PO) digitaal vast te leggen op de tekening. Door het gemakkelijk plaatsen van inspectiecodes uit de best practice inspectiebibliotheek van Visual Solutions op onderhoudselementen legt u de basis voor de begro-ting, offerte en planning. Het is een eenduidige manier van inspecteren, waardoor voor iedereen tijdens het onderhoudsproces duidelijk is waar onderhoud uitgevoerd moet worden.

ViOn-Inspectie, bereken eenvoudig vierkante meters

ViOn Inspectie – bereken eenvoudig het aantal vierkante meters isolatieglas met de rekenmodule in ViOn-Inspectie

Onderdeel van de ViOn-Suite

ViOn-Inspectie is onderdeel van de ViOn-Suite. Door de volledige ViOn-Suite in te zetten voor het planmatig onderhoud is het onderhoudsproces van A tot Z digitaal te beheren.

ViOn-CAD digitaliseer aanzichten en plattegronden van woningen ViOn-Inspectie inspecteer uw woningbezit ViOn-Uitvoering verwerk de uitvoering van onderhoud ViOn-Portal een online omgeving voor gegevens van woningen en ondehoud

ViOn-Suite bestaat uit ViOn-CAD, ViOn-Inspectie, ViOn-Uitvoering & ViOn-Portal

Actium digitaliseert het totale planmatig woningonderhoud

In oktober inspecteerd Actium met ViOn-Inspectie voor PO-2020. Daarmee zijn zij de eerste woning-corporatie die gebruik maakt van de volledige ViOn-Suite. Alle woningen zijn gedigitaliseerd met ViOn-CAD en kunnen dus als onderlegger worden gebruikt voor de inspectie met ViOn-Inspectie. Omdat zij een 100% inspectie doen, zijn deze inspectiegegevens uitermate geschikt voor de controle bij de uitvoering met ViOn-Uitvoering. Dan wordt volledig inzichtelijk hoe het zit met meer- en minderwerk.

ViOn-Portal wordt ingezet om gedurende het hele onderhoudsproces de gegevens ook te delen met de onderhoudsbedrijven die de uitvoering voor hun verantwoordelijkheid nemen. Hierdoor beschikt iedereen te allen tijde over de juiste gegevens.

Actium inspecteert met ViOn-Inspectie

Meer weten over ViOn-Inspectie?

Vul dan onderstaand contactformulier in, of neem direct telefonisch contact op via +31-50-3050044.