Blogs over grootschalig planmatig woningonderhoud

Geloven is zien (1)

april 2018 1973 Arthur Kruize | Blog, Algemeen

Het is vandaag 10 april 2018. Een prachtige dag en de lente dient zich aan. Dat voel ik zo. We zijn onderweg naar Zwolle, het Dominicanenklooster wel te verstaan.

Ik hoor u denken, waar gaat het dan met Visual Solutions naar toe? Helemaal goed. We zijn op weg naar ons seminar ter gelegenheid van ons 20-jarig bestaan.

Dominicanenklooster Zwolle als locatie voor het seminar Samenwerking voor Duurzaam- en Energetisch beheersbaar Onderhoud

Een week later

Het is vandaag 16 april 2018. Met ruim 70 aanmeldingen kan Visual Solutions (dank zij u) terugkijken op een geslaagde viering van het 20 jarig lustrum!. Graag wil ik met u even terugkijken.

Een nieuw begin een nieuw geluid

In de ambiance van de voormalige ontbijtzaal (De Refter) luisterden we naar 4 bijzondere verhalen, rondom het thema Samenwerking voor Duurzaam- en Energetisch beheersbaar Onderhoud.

Impressie Seminar Samenwerking voor Duurzaam- en Energetisch beheersbaar Onderhoud

Woningen in Nederland kunnen versneld energieneutraal worden: Frans Stokman hield een praktisch verhaal over samenwerking, energieneutrale maatregelen met o.a als uitgangspunt een hoger wooncomfort tegen minimaal gelijk of lagere woonlasten. En hij toont aan dat dat kan!

E=MC2: Materie en Energie zijn inwisselbaar

Energetisch advies: Herman Docter vertelde over het nut en de noodzaak van het energielabel met als uiteindelijk doel CO2 reductie, want er is geen reserveplaneet.

Zonder mensen geen verandering: Glenn Stern deelde zijn ervaring over Resultaat Gericht Samenwerken en de kunst van het veranderen.

Vertrouwen is Duurzaam

RGS in onderhoud: Dennis Klein Koerkamp sprak over de visie van Wolters b.v. over zijn ervaring met RGS en de samenwerking met opdrachtgevers met behoud van kernwaarden.

Sprekers Seminar Samenwerking voor Duurzaam- en Energetisch beheersbaar Onderhoud

Dank! Visual Solutions bedankt u voor uw bezoek aan ons seminar op 10 april 2018 in het kader van de viering van ons 20 jarig bestaan. Wij hebben genoten van uw aanwezigheid.

De feiten

Slechts 30% van de corporaties behaalt haar doelstellingen voor energiemaatregelen in 2020 en een gemiddelde Energie Index van 1.25.  Laten we maar snel aan het werk gaan.

Kennis en Energetisch bewustzijn. Er is steeds meer kennis, intern en extern, over efficiënte en innovatieve methodes voor energiebesparende maatregelen en verduurzaming. We kunnen daardoor doortastende en betrouwbare plannen opstellen.

Met ViOn kunnen we alle bouwkundige en energetische kenmerken volledig digitaliseren. Van gevelaanzichten tot aan daken en plattegronden. Hiermee krijgt u volledig inzicht in de harde maatregelen. Het grondig isoleren van de schil van woningen: dak, vloer, muren en ramen. Ook hiermee wordt verspilling van energie voorkomen.

Wat levert deze digitalisering en uitbesteding op?

Woningcorporaties hebben economisch een lastige tijd achter de rug en zien zich geconfronteerd met bezuinigingen en strengere wet- en regelgeving vanuit de rijksoverheid. Ze zijn dan ook de afgelopen jaren organisatorisch gekrompen en zoeken naar manieren om hun bedrijfsprocessen (kosten)efficiënter in te richten. Visual Solutions kan u daarin adviseren.

Snel inzicht en goede planning

‘We hebben veel sneller inzicht in wat er moet gebeuren’, ‘We kunnen veel beter planmatig onderhoud realiseren’ en ‘Het Groot Onderhoud is nu beter te bewaken’. Dit is een greep uit de reacties die we vanuit de markt ontvangen.

Woningcorporaties, vastgoedbeheerders, beheerders van vakantieparken, schoolgebouwen maar ook zorginstellingen hebben steeds meer te maken met duurzaam en energetisch onderhoud. En zij ontdekken de voordelen van onze digitale techniek voor zowel de opdrachtgever als de onderhoudsbedrijven.

Heeft u hulp nodig bij de visualisering van uw vastgoed?

We laten u graag zien hoe u ViOn kunt inzetten voor uw organisatie.