Blogs over grootschalig planmatig woningonderhoud

Inmeten en materialisatie van gebouwen met ViOn Inspectie


In de bouwsector is het nauwkeurig inmeten van gebouwen essentieel voor een succesvolle planning en uitvoering van projecten. Visual Solutions, een innovatief bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van hoogwaardige bouwdata, heeft een effectieve en efficiënte methode ontwikkeld voor het inmeten en documenteren van gebouwen.. In deze blog een praktisch voorbeeld.

Foto's maken van gebouwonderdelen met ViOn Inspectie   Opnemen van maten van gebouwonderdelen

Voor inmeten gebruiken we gebruik de ViOn Inspectie app, waarbij we foto's hebben gemaakt van het gebouw Nestor en belangrijke details hebben vastgelegd. Ik was verantwoordelijk voor het vastleggen van de materialisatie en het identificeren van afwijkingen, terwijl mijn collega Samuël alle maten heeft opgenomen met een inmeetapp. Door deze gecombineerde aanpak konden we nauwkeurige tekeningen genereren die gekoppeld zijn aan de gebouwdata. Dit is essentieel voor diverse werkzaamheden, zoals conditiemeting en meerjaren-onderhoudsbegrotingen.

Markeren van materialisatie van gebouwonderdelen

Inmeten met ViOn Inspectie

De ViOn Inspectie app stelt ons in gesteld om gestructureerd en efficiënt te werk te gaan tijdens de inmeting van het gebouw Nestor. Met de app maken we foto's van verschillende elementen van het gebouw, waaronder de gevels, daken, ramen, en andere relevante details. De ViOn Inspectie app maakt gebruik van geavanceerde technologie, zoals speech-to-text, waarmee we tijdens het inmeten opmerkingen kunnen die direct werden omgezet in tekst.

Materialisatie en afwijkingen

Als onderdeel van het inmeetproces heb ik me gericht op het vastleggen van de materialisatie van het gebouw Nestor. Dit omvatte het identificeren en documenteren van de gebruikte materialen en de staat waarin ze verkeerden. Met de ViOn Inspectie app kon ik gedetailleerde foto's maken van de materialen en eventuele afwijkingen die ik tegenkwam. Deze afwijkingen kunnen variëren van hout aan gevels tot structurele aluminium kozijnen met rolluiken die achteraf vanaf de foto moeilijk zijn te herkennen.

Materialisatie en afwijkingen van gebouwonderdelen

Samuël heeft tijdens de inmeting alle benodigde maten opgenomen met de inmeetapp. Deze app maakt het mogelijk om snel en accuraat de lengtes, breedtes en hoogtes van de verschillende elementen van het gebouw te meten. Door zijn expertise kunnen we vertrouwen op de nauwkeurigheid van de gemeten gegevens. Deze verzamelde gegevens zijn van onschatbare waarde bij het genereren van gedetailleerde tekeningen die gekoppeld zijn aan de gebouwdata.

Afmetingen en afbakening van gebouwonderdelen

Belang van accurate data voor RGS en onderhoudsbegrotingen

De verzamelde gegevens dienen als bron voor het bepalen van de conditiemeting van het gebouw. Ze vormen ook de basis voor het opstellen van meerjaren-onderhoudsbegrotingen. De nauwkeurigheid van deze gegevens is van cruciaal belang om een correcte analyse te maken van de onderhoudsbehoefte en de daarbij behorende kosten. Dankzij de ViOn Inspectie app en de inmeetapp die we gebruiken, kunnen we vertrouwen op de kwaliteit en actualiteit van de verzamelde gegevens.

Conclusie bepalen maten en materialisatie gebouwen

Het inmeten van gebouwen is een essentiële stap in het bouw- en onderhoudsproces, waarbij nauwkeurigheid en efficiëntie van groot belang zijn. Het inventarisatieteam van Visual Solutions heeft met succes de inmeetklus van het gebouw Nestor voltooid met de ViOn Inspectie app en een inmeetapp. Door het combineren van foto's, materialisatiegegevens en gedetailleerde maten hebben we waardevolle informatie verzameld voor het genereren van tekeningen en het bepalen van conditiemetingen en onderhoudsbegrotingen. De verzamelde data staat in een portal die voor de klant toegankelijk is. Deze data blijft een bron die in de loop der tijd actueel wordt gehouden door aanpassingen aan de tekeningen aan te brengen.

Visual Solutions blijft zich inzetten om hoogwaardige bouwdata te leveren en innovatieve oplossingen te bieden voor een efficiëntere en betrouwbaardere bouwsector.

Dit wil ik ook!

Benieuwd naar wat Visual Solutions voor uw project kan betekenen? Neem gerust contact met ons op! Ons ervaren team staat klaar om u te helpen met het inmeten en documenteren van gebouwen,