Blogs over grootschalig planmatig woningonderhoud

Je inspectie onderbouwen met foto's


Onduidelijke inspectiegegevens die na of tijdens de uitvoering voor discussie en verwarring kan zorgen. We zien het nog steeds gebeuren tijdens het onderhoudsproces. Onderhoudsbedrijven die de inspectie nog op papier opnemen, of erg beperkt digitaal.

Tijdens het opnemen van de inspectie lijkt dit allemaal juist en goed te werken, maar de echte problemen ontstaan naderhand. Denk bijvoorbeeld aan verwarring over welk kozijn nou met houtrot behandelt moest worden aan een bepaalde woning in een complex. Of was het behandelen van het houtrot wel echt nodig?

Zomaar een aantal vragen die na uitvoering ter sprake kunnen komen door het ontbreken van hard bewijs van schades aan woningen.

Het aantonen van het bewijs los je op een relatief simpele manier op.

Bij het opnemen van de inspectie met ViOn-Inspectie is het mogelijk om bij het registreren van schades ook foto’s te koppelen aan deze schade.

Foto maken met ViOn-Inspectie

Stel dat je dus houtrot schade aan een kozijn hebt, dan registreer je dit met een schadesymbool op je digitale tekening. Aan deze code voeg je informatie toe, zoals bijvoorbeeld eigenschappen van de schade, opmerkingen in een veld, of foto’s. Met de foto’s laat je direct zien waar de schade aanwezig is en in welke staat deze verkeert. Zijn er meerdere foto’s nodig om het nog beter zichtbaar te maken, dan koppel je deze extra aan de schadecodering.

Met het gebruik van foto’s creëer je transparantie richting de opdrachtgever.

Je gebruikt de foto’s bij schadecoderingen om extra bewijs te leveren waarom bepaald onderhoud moet gebeuren op een moment, of achteraf wanneer dit al gedaan is.

Gebruik van inspectie codes met ViOn-Inspectie

Door dit bewijs heb je een streepje voor bij de opdrachtgever, want dit wekt vertrouwen. De gegevens zijn namelijk inzichtelijk en transparant, maar kloppen ook. De data is digitaal, betrouwbaar en controleerbaar en kan niet gaandeweg veranderen door menselijke fouten. Dit komt nog steeds voor bij opnames van inspecties op papier.

Naast dat het foutkansen verkleint tijdens het gehele onderhoudsproces, levert het je ook tijdwinst op. Denk maar aan alle momenten waar je geen gegevens meer hoeft in te voeren, want die heb je na eenmalig invoeren altijd tot je beschikking wanneer jij ze nodig hebt.

Ben je benieuwd hoe het gebruik van foto’s jouw inspectie verbeterd?

Neem dan contact op via +31-50-3050044, of vul onderstaand het contactformulier in.