Blogs over grootschalig planmatig woningonderhoud

Resultaatgericht samenwerken (RGS) bij woningonderhoud


RGS projecten inspecteren met ViOn

Resultaatgericht samenwerken (RGS): wie wil dit nu niet? Tja, makkelijker gezegd dan gedaan.

Samenwerken is problemen oplossen die je in je eentje niet hebt

Maar goed, ik ben een optimist, dus ga ik niet uit van problemen, maar van kansen. En RGS bied zeker een kans. Ik stel mij zo voor dat ik werkvoorbereider ben bij een onderhoudsbedrijf. En aangezien je niet alles zelf kan weten en ik geen probleem heb om gegevens te delen, wissel ik de informatie die ik heb over de conditie van de complexen uit met partijen waar ik mee samenwerk. Hier worden mijn opdrachtgever en ik blij van.

Leuk dat resultaatgericht samenwerken, maar hoe begin je?

Stel, 9 jaar lang mag ik de complexen voor mijn belangrijkste klant de woningcorporatie gaan uitvoeren.

Een goed begin is het halve werk

Dat is een cliché, maar toch is dat hier ook weer zo. Om een goede start te maken ga ik de complexen beoordelen. Wat is er goed aan het complex en behoeft weinig onderhoud? En waar zijn de slechte punten in het complex die we spoedig moeten gaan aanpakken. Uiteindelijk is het belangrijk om de complexen te onderhouden volgens de afgesproken normen: niet meer, maar ook niet minder.

Vanuit kantoor bewaak ik de kwaliteit van de complexen

Vanaf vandaag bouw ik nieuwe gegevens op van de complexen. Deze digitaliseer ik in ViOn door eenmalig de complexen te tekenen. Vervolgens ga ik periodiek een aantal kritische punten visueel of destructief meten. Dat doe ik niet alleen voor mijzelf, maar zeker ook voor de opdrachtgever. Ik kan de corporatie laten zien dat de complexen bij mij in goede handen zijn. Vanuit kantoor kan ik de kwaliteit van het onderhoud in de gaten houden, rapporten en plannen. Hierdoor is het mogelijk om een goed onderhoudsplan te schrijven omdat ik deze complexen voor een langere periode mag onderhouden.

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Belangstelling voor RGS?

Misschien werk je al volledig resultaatgericht, maar is het nog niet van resultaatgericht samenwerken gekomen en blijft een kans liggen. Zin in een gesprek over het benutten van zo'n kans? Neem dan contact op met met op, Geert Dekens, +31-6-12831982 of stuur een email naar [email protected].